fredag 9 mars 2012

Veckobrev inför vecka 11



Jag hoppas att alla har fått en inbjudan hem från sitt barn per post. På dörren in till klassrummet sitter en lista där jag önskar att ni kryssar i att ni har tagit del av datum och tid till utvecklingssamtalet. Ungefär en vecka i förväg kommer ni att få ett underlag per mail om ert barns skolgång.

Inom svenskan den här veckan har vi tittat på sammansatta ord som är en nästan outsinlig källa för arbete med ords innehåll och form. Det här är ett förberedelsearbete inför dubbelteckningen.


Eleverna har högläsning inför klassen och läser sina Kottissagor
Fantastiska berättelser och stunder






Vår nya högläsningsbok heter Fjodor på rymmen utav en rysk författare som heter Eduard Uspenskij . Det är en pojke på sex år som rymmer hemifrån för att han får inte ha en katt hemma för sina föräldrar.Berättelsen är humoristisk med underfundiga tankar.

Vi har arbetat med år och månader. Vem har uppfunnit våra enheter för mätning av tiden?Vad är ett år, månad, dag, skottår? När startade vår tideräkning? Vi har tittat historisk kring mätning av tid, som till exempel solur och timglas.
 Här får klassen en förklaring hur en ljus-klocka fungerar
Hur många stjärnor hinner vi rita på en minut?


Det har varit en toppen vecka och jag vill säga att jag är så stolt över att få vara lärare till år 1 B, det finns en sådan iver att upptäcka nya saker och glädje över det vi hittar på tillsammans.


På fredag ska vi få uppleva musik från film och balett - Star Wars och Pirates of the Caribbean, Nötknäpparen och Eldfågeln av Respons Sinfonietta som består av lärare från länets kulturskolor. Konserten sker i Rudbecksskolans aula.Den börjar kl.12.30 och vi kommer att vara tillbaka cirka klockan 14. Den här dagen blir det ingen idrott!

En ny H-boksläxa, hur det är att fylla år, den ska vara klar till fredagen den 23 mars. 
Matteläxan den här veckan handlar om klockan, räknehändelser.

Vecka 11
Måndag   Naturdag medtag frukt
Tisdag     Läsläxa, Idrott
Onsdag   
Torsdag    Fiol
Fredag      Ingen idrott, Konsert Star Wars och Eldfågeln , Matteläxan ”Klockan” 


/Lisa, Katia, Maria och Mirre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar