fredag 18 januari 2013

Veckobrev inför v 4


I SO har vi börjat att  titta på våra sju världsdelar. Den här veckan har Patrick startat upp med Europa. I Gosedjursvärlden har Leo och Oscar gjort en ny uppgift till klassen om att deras djur ska åka på semester. Många av barnen har låtit sina djur åka inom Europa. Gå in och läs på Gosedjurssidan här ovan. Underbara berättelser! Som högläsning läser vi nu Tsatsiki och morsan av Moni Nilsson-Brännström och därmed kommer vi in automatiskt på Grekland.

Vilken rolig Elevens val Idrott som vi hade i torsdags. Ett härligt gäng åkte till Sollentunavallen där de fick välja på att spela hockey i B-hallen eller friåkning på uteplanen. En liten skara längdskidåkare gick till Sollentuna golfbanan och fick uppleva hur kul det är att åka skidor på längden. Det blev paus med varm choklad och kanelbulle! En grupp tog bussen till Rackethallen och spelade badminton. En kommentar som sammanfattade den turen var: "det var inte så roligt som jag trodde, utan det var mycket roligare". På dansen fick barnen prova på tre olika danser utav en kvinnlig och en manlig danspedagog. Be era barn visa vågen! Våra pedagoger var imponerade av hur väl den stora gruppen uppträdde och hur duktiga dom var.

På måndag ska vi åka på simning i Sollentuna sporthall. Vi har fått tiden 11-12. Svår tid ur matsynpunkt! Vi löser det med att barnen får ta med sig en favoritsmörgås hemifrån och dryck, som de får äta innan vi går in till badet. Vi kommer att äta en försenad lunch kl.13 på skolan. 
Vi åker till simhallen vid två tillfällen för att öva vattenvana, simteknik och att kontrollera simförmågan hos eleverna. Eleverna i år 2 kommer inte att erbjudas simskola under våren, utan vi prioriterar eleverna i år 3-5.
mvh Pelle
Fredagen den 8 februari kommer vi också att åka till Sollentuna simhall för att simma.

När det gäller läsläxan har det visat sig att det finns två upplagor av Antons/Saras årsbok. Jag kommer hädanefter skriva vad kapitlen heter samt ge två olika sidhänvisningar. En påminnelse är att  till varje gång vill jag att eleven har ställt en egen fråga till vad de har läst. Vi kommer att bland annat bearbeta texten i klassrummet med hjälp av frågorna tillsammans.
Matteläxa till nästa vecka är att arbeta fram till sidan 15. En del har hunnit till den sidan, och de har ingen bok med sig hem. Boken åter tisdag!
Vecka 4
Måndag    Simning (Medtag:badkläder, handduk, favoritsmörgås och dryck)
Tisdag       EJ Utedag, Ma/Eldorado till sidan 15
Onsdag     Idrott gul
Torsdag    Idrott grön
Fredag      Idrott, Läsläxa kapitel "Klippa håret, Tjugondag Knut och gåtor" sid 84-87 eller                   
                   sid 72-75
Trevlig Helg!
Patrick, Lisa, Margareta och Mirre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar