fredag 25 januari 2013

Veckobrev inför v.5


Vilka duktiga barn vi hade i simhallen. Lena och Pelle kollade först av hur alla simmade, att ben- och armtag utfördes på ett bra sätt för att klara längre simsträckor. Ungefär hälften av klassen fick simundervisning av Lena i den lilla bassängen. Andra halvan fick simma längder i den djupa bassängen. Nästa simtillfälle är fredagen den 8 februari kl.10-11.

I svenskan har vi pratat om att det finns olika texter såsom berättande texter, instruktioner, fakta texter, dikter med mera. Den här veckan har vi arbetat med beskrivande texter utifrån konstkort.Där varje elev har fått formulera en text vad de ser och känner av ett känt konstverk. Därefter har man bytt text med en kompis och korrigerat om det är något man inte förstått, stavfel eller stor bokstav etc. Alla konstvykorten har satts upp och en i taget har fått läsa upp sin text. Vi andra har fått gissa vilken bild man skrivit om. Många intressanta reflektioner har kommit fram över de olika konstverken av tex. Francis Bacon, Bruegel, René Magritte, Lena Cronqist, David Chapelle med flera. Barnen är väldigt intresserade och jämför sina texter och diskuterar de olika bilderna. Allt finns i klassrummet!

Det vore bra om ni som inte har fått era infomentor koder söker upp Lisa, Patrick eller Mirre för att kvittera ut dom. Efter sportlovet kommer utvecklingssamtalen att påbörjas och då måste ni ha era koder för att kunna se ert barns omdömen.

Vi vore tacksam om ni svarar på Pilenenkäten senast den 8 februari. Maila gärna till Mirre om ni har svarat på enkäten över internet. Kuverten, lägger ni där eleverna i klassen lämnar in sina läxor.

Den här veckan är det dags för årets första H-boks läxa, som handlar om hur det kan kännas att flytta till ett nytt land. Ett av kunskapskraven i SO är att kunna sätta sig in hur det kan vara att behöva byta land. H-boken önskas tillbaka fredagen den 8 februari. Fråga gärna era barn vad de har arbetat med i SO.
Läsläxan är kapitel "Sagan om tjuven som kunde stjäla allt" sid 78-83 eller 90-95.

Vecka 5
Måndag     utedag gul gr.
Tisdag       utedag grön gr.
Onsdag     Idrott gul, Läsläxa grön grupp  
Torsdag    Idrott grön Läsläxa gul grupp , Eldorado Läxa 1 sid 4-5
Fredag      Studiedag ingen skola, men fritids är öppet!
Trevlig Helg!
Patrick, Lisa, Margareta och Mirre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar