fredag 19 oktober 2012

Veckobrev inför v.43


En del elever kan behöva öva sig i att skriva sammansatta och litet mer komplicerade meningar än bara enkla, aktiva och raka former, som inte alltid räcker för att uttrycka en del resonemang. Vi har under veckan arbetat med att bygga ut meningar och utgått från : vem, vad, 
när, var, hur och varför. Det kändes som en stimulerande övning för eleverna. Barnen har med sig hem idag en uppgift där de får repetera att bygga på meningar.
Inspirerad av matchen Tyskland-Sverige 4-4?
Att bygga ut meningar






Under veckan har vi gjort en diagnos i matematiken dubbelt/hälften och en diagnos i läsförståelse. Dubbelt och hälften var svårt speciellt när man ska lösa en problemlösning och rita och skriva hur man tänkt. Tänk gärna på att träna begreppen hemma när ni tex har fredagsmys och ska dela på godiset. Det här ska vi arbeta vidare på !


Vi har, som bekant, under ett antal veckor arbetat med kroppens fem sinnen och denna vecka var det smaksinnet vi tittade närmare på. På onsdagens lektion fick eleverna skriva fakta om smaksinnet och rita en bild av vad vi gjorde på naturdagen. Lektionen avslutades med ett smakexperiment (se bilderna ovan) där eleverna skulle identifiera grundsmakerna sött, surt, salt och beskt. Vi har tittat på en film från Hjärnkontoret om de fem sinnena.

Tio barn kommer att ha utvecklingssamtal på tisdag. På barnens hyllor i hallen har ett underlag lämnats som ni ska gå igenom till den här dagen. Underlaget ska var med till samtalet! Margareta Magnusson är vikarie i klassen den dagen.

Nu börjar ledighetsansökningarna trilla in. Skolan har inte någon skyldighet att planera eller bistå elevens arbete på det sätt som skulle ha skett om eleven gått i skolan som vanligt. Det som eleven missar får de arbeta ikapp när de är tillbaka. Vi önskar att ni föräldrar ser till att barnet läser högt varje dag på ledigheten.

Rekrytering av rektor slutförd. 

Jag har tillsammans med de fackliga organisationerna och skolans personal genomfört och avslutat rekrytering av ny rektor till Runbacka skolor. Samtliga har förordat Annika Holmgren som ny rektor. Jag har därför fattat beslut att anställa Annika som ny rektor. Annikas tjänst somm tillförordnad övergår omedelbart till en permanent tjänst.

Med vänlig hälsning
Daniel Broman
Skolchef

Obs!
Nytt rektorsbrev är inlagd på en av sidorna.

Vecka 43
Måndag   Naturdag  grupp 1  
Tisdag      Naturdag  grupp 2
Onsdag    Idrott grupp 1,  
Torsdag   Idrott  grupp 2
Fredag     Idrott, Läsläxan, H-boks läxan om våra fem sinnen, Skrivläxa att bygga ut meningar
//Mirre, Lisa, Margareta och Patrick


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar