fredag 12 oktober 2012

Veckobrev inför vecka 42

Vi fick uppleva en härlig konsert i Rudbeckskolans aula med låtar av ABBA, Duke Ellington, Mozart och Michael Jackson m.fl.
Här spelar vår fiolfröken från år 1.
Här känner eleven igen sin dansfröken.
Vår berättarverkstad har fortsatt med spännande sagor. Eleverna har den här gången kommenterat varandras berättarkonst med positiv respons. De kunde låta så här: du tittade på publiken, du pratade tydligt och högt, du tog hjälp av berättelsestrukturen, du behövde inte titta på pappret, du prasslade inte med pappret, när du kom av dig tog du hjälp av publiken, du använde din röst så att det blev mer spännande.
 

 

Inom matematiken har vi repeterat dubbelt och hälften, för att utgöra en grund för division och multiplikation. Dubbelt kan då jämföras med multiplicerat med två och hälften med dividerat med två.

Varje morgon vill barnen checka av hur många som har armbandsur i klassen. I oktober månad var rekordet på femton. Man lär sig klockan bäst ifall man har en egen klocka.

På måndag kommer Mirre att arbeta hemifrån och förbereda utvecklingssamtalen. Margareta Magnusson som tidigare arbetat på vår skola som förskollärare, men är nu pensionerad, kommer att vara vikarie i klassen.

En ny H-boks läxa är med hem som handlar om våra fem sinnen. Den ska vara klar om två veckor till fredagen den 26 oktober. Matteläxan är i stencilform, den är om dubbelt och hälften.


Vecka 42
Måndag   Naturdag  grupp 1  
Tisdag      Naturdag  grupp 2
Onsdag    Idrott grupp 1, Tjejsnack kl.13.45-14.30
Torsdag   Idrott  grupp 2
Fredag     Idrott, Läsläxan, Matteläxa om dubbelt och hälften (stencil)
//Mirre, Lisa, Margareta och Patrick

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar