fredag 24 februari 2012

Veckobrev inför vecka 9-10

Alla 26 elever med fröknar framför tipitältet

Ännu en härlig naturdag! Det var spännande med tipin att få sitta där inne och grilla korv och mysa hela 
klassen tillsammans.












Men innan korvgrillningen gjorde vi 36-leken. Klassen indelades i sex olika grupper som hittade på ett gemensamt lockrop. Lockropet användes då hela gruppen skulle samlas för att genomföra ett uppdrag. Numrerade lappar med olika uppdrag mest med matteövningar sattes upp i skogen. Man slår en tärning och det nummer som visas letar man upp rätt lapp. Om uppdraget utförts rätt slår man tärningen igen och adderar ihop summan för att hitta nästa station tills man kommer till 36 då är man i mål.


I onsdags hade hela paviljongen Elevens val språk. En halv dag fick man testa på ett språk, alternativen var: spanska, franska, thailändska, tyska, engelska, kroppsspråk och teckenspråk. Man fick lära sig hur landets flagga ser ut, hur man räknar till 10, hur man säger hej, se en film om landet, vad man äter för något speciellt, kändisar, var i världen pratar man det här språket, historia med mera.En mycket uppskattad dag bland eleverna!

Under veckan har vi fått se en teater på Midgård "flickan och det förtrollande landet". Årskurs 4-6 har haft som Elevens val teater och skrivit en egen pjäs. Vi fick nöjet att titta på den i torsdags.Kul, tyckte vi!

På barnens hyllor i hallen finns en uppdaterad klasslista.

Vecka 9 SPORTLOV

Vecka 10
Måndag    EJ Naturdag
Tisdag       Läsläxa, Idrott
Onsdag
Torsdag     Fiol
Fredag       Idrott

Den här veckan kommer ni att få inbjudan till ert barns utvecklingssamtal som kommer att ske vecka 12-14.

Vi önskar er ett bra sportlov och vi ses igen vecka 10!
Katia, Lisa, Maria & Mirre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar