fredag 17 februari 2012

veckobrev inför v.8

Så otroligt duktiga hela klassen var att kämpa sig runt
det plogade spåret på 3,3 km på Norrviken. Svetten lackade men skam
den som ger sig! Vi började med att Lena visade oss vad vi
bör tänka på med isdubbar och livlina i ett underbart väder.


Först satte vi oss på huk innan man
drog ut isdubbarna


Sista spurten

Inom matematiken har vi arbetat med lägesbestämning med hjälp av koordinater. Varje barn fick färglägga ett "fönster" och därefter flytta in i ett koordinathus. Eleverna kunde med hjälp av bokstav och siffra förklara vilket läge i huset där de flyttat in.Det är naturligt att först gå in genom rätt dörr och sedan upp till rätt våning. På sätt läggs en lekfull grund till att ange koordinater med x-koordinaten före y-koordinaten. I vardagen använder man liknande struktur för att ange tex ett område (fält/ruta) på ett schackbräde eller på en karta.




Vi har under veckan gjort en tankekarta över vilka språk barnen känner till. De har sedan fått göra ett val vilket språk som de skulle vilja prova på under en halv dag. De har fått välja mellan sju olika alternativ. På onsdag kommer Oden ha en Elevens val Språk för årskurs 1-3.

Matteläxan den här veckan är sidorna 27-29, om man vill kan man göra sidan 26. Men jag har ännu inte gått igenom Sudoko med hela klassen.

På måndag kommer vi att vandra vid 10-tiden till Naturskolan på Järvafältet närmare bestämt till Tipitältet. Vi kommer att ha utematematik.Där kommer vi att intaga vår lunch, grillad korv med bröd.Barnen behöver ha med sig dryck samt en frukt.

Vecka 8

Måndag   Naturdag till Naturskolan (medtag dryck och frukt)
Tisdag     Läsläxan, Idrott
Onsdag   Odens Eleven val Språk
Torsdag   Fiol
Fredag     Idrott , Matteläxan åter (Sid 27-29)

Ett uppdaterat schema finns att läsa.

/Mirre, Lisa, Katia och Maria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar