fredag 10 februari 2012

Veckobrev inför v.7


Vi startade veckan med att titta på en film som heter Isvett. Därefter gjorde vi en gemensam tankekarta runt filmen och eleverna ritade något från filmen, huvudsakligen blev det vakar. På måndag ska vi inte falla i någon vak, men vi ska åka skridskor på Norrviken. Barnen kommer att få prova på isdubbar och vi kommer att åka ett mindre varv. Om man klarar varvet så kan man få köpa skridskomärket som kostar 15 kr utav oss.


Vilken bra föreställning vi fick uppleva utav pantomimteatern på teater Påfågeln.Så här skriver Pantomim teater själva om Charlies unge:" Chaplins stumfilmsklassiker får liv på teaterscenen i en kärleksfull slapstick om en av filmhistoriens mest berömda familjer. En berättelse om fattiga och rika, barn och föräldrar i en värld där inte allt är svart och vitt – en berättelse om Charlie och hans unge.
                                           
Pantomimteatern vill skapa en vacker,fantasieggande stumfilmsmiljö för en barnpublik som kanske aldrig tidigare njutit av Chaplins roligamelankoliska och djuptmänskliga berättelser. Pantomimteaterns drömprojekt blir verklighet. En mimföreställning för tre skådespelare,projektioner, masker, dockor och ny inspelad musik".
Om man vill kan man se original versionen av Charlie Chaplin på You tube och filmen heter  The Kid.Vi tackar Idas mamma Helene som följde med oss med ett par extra händer.


De elever som har arbetat klart med SilverABC (där syftet har varit att kunna skilja på gemener och versaler, träna att ljuda samt läsa verser) har introducerats i ett nytt material som vi kallar för Svenskalarven.Den ligger som ett komplement till övrig svenskaundervisning. Varje uppgift handlar om att träna läsning, skrivning eller båda två.Det är ett individuellt arbete. Alla barn gör inte alla uppgifter utan man jobbar utifrån sin nivå och med de saker som just det barnet behöver jobba med. Det kan också tillkomma uppgifter samt att några uppgifter eventuellt byts ut.

Alla eleverna har idag fått varsin datakod och vi har fått hjälp av Erik vår data guru att starta upp datorerna i klassrummet i halvgrupp. Barnen startade upp den dator som delas med tre andra elever i andra klasser med hjälp av egna inloggningsuppgifter. De fick sedan börja skriva en text om sig själva som ska  klistras in i Kottissagan som ett författarporträtt.
Vilket nummer på datorn ska jag ha..

En elev visar hur man skapar ett dokument
Vi har diskuterat i klassen att vi eventuellt ska titta på filmen Mio min Mio när vi har läst klart boken.Men jag vill först höra med er föräldrar om det är okey. Hör av er om det inte passar för ert barn, och då hoppar vi över filmen!

Matteläxan den här veckan är att öva 10-kamraterna muntligt (1 och 9 är 10, tre och sju är 10). Till exempel genom "göm i händerna" (kapsyler, makaroner, pärlor). Den ena handen är öppen med förslagsvis med två pärlor synliga. Låt barnet säga hur många som då måste finnas i den andra slutna handen.


V.7
Måndag      Skridskor på Norrviken, (medtag dryck/smörgås och ev.15 kr)
Tisdag        Idrott , Läsläxa
Onsdag       
Torsdag     Fiol  
Fredag       Idrott 


Obs! gå in på fritidsbloggen för att fylla i sportlovsledigheten.


//Maria, Katia, Lisa & Mirre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar