fredag 16 mars 2012

Veckobrev inför vecka 12

Inom matematiken har var och en uppskattat hur många bilar det kan finnas i en påse Ahlgrensbilar.Gissningarna var från 30-200!Det visade sig att det var exakt samma antal för båda grupperna i påsarna. I helgen kan det hända att ert barn väljer en påse Ahlgrens bilar till lördagsgodis, för att låta er uppskatta och kolla antalet.Låt gärna era barn uppskatta på olika saker hemma. Hur många kakor finns i ett Ballerinapaket? Vad är rimligt?Att kunna göra en rimlighetsbedömning är väsentligt för att utveckla en känsla för resultat vid beräkningar och uppskattningar, både i vardagliga och matematiska situationer.

Vi diskuterade hur vi på bästa sätt kunde räkna bilarna, gruppera i tiogrupper.
Vi jämförde med tio-kronor och tiostavar.
Bilarna smakade gott!
Vi spelar spelet positionsplattan två och två. Vem kommer först till 30, 50 eller 100.

10 Entalskuber förvandlas till en tiostav.....
         










Alla har fått varsitt brev från elever i år 1A. Spännande! Det har påbörjats svar och nästa vecka ska 1A få skriftliga svar från var och en.

Idag har vi fått se elevernas fiolfröken Karin spela i en symfoniorkester.Violinisterna spelade ett stycke av Alexander Ryback Fairytale som de tillägnade vår klass, Karin har övat med hela gruppen just den låten.Barnens ögon glittrade av stolthet!
På måndag förmiddag kommer Kulturskolan och visar upp sina instrument för oss.



Två måndagar i rad kommer klassen att få prova på judo.Lena är judoinstruktör och vi kommer att åka till Budu klubben som har sina lokaler i Norrviken. Barnen behöver ha en långärmad tröja och träningsoveralls byxor i tyg som är oömt (pga att vi greppar i kläderna) ingen t-shirt under tröjan.Lämna alla smycken hemma.Ta med vattenflaska och frukt.Vi åker efter lunch och år tillbaka till 14.20.


Jag skulle önska att barnen till nästa onsdag vet hur gammal sin mamma är. Vi kommer att arbeta med positionssystemet.I positionssystemet beror en siffras värde på dess plats i talet. Man säger att siffran har ett "platsvärde". Det är skillnad på 38 år och 83 år!


Vecka 12.
Måndag   Kulturskolan på besök, Judo medtag: långärmad tröja, oömma byxor,vattenflaska och frukt
Tisdag      Idrott, Läsläxan
Onsdag     "Mammas ålder"
Torsdag    Fiol
Fredag      Idrott, H-boksläxan
/Maria, Katia, Lisa och Mirre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar