fredag 30 november 2012

Veckobrev inför vecka 49


Elevrådet den här månaden var tillsammans med Idun, rektor Annika och biträdande rektor Anita. De diskuterade bland annat om om elevinflytande och leksaksförbudet. 

Vi har under veckan fått höra på många spännande sagor på vår berättarverkstad. Barnen är väldigt duktiga att ge positiv respons och tips till varandra.

Inom matematiken har vi tittat på sambandet mellan multiplikation och division. Samtalat om sambandet mellan räknesätten. Visat tex att 3x4=12 så vet man också att 4x3=12 att 12 dividerat med 3 är 4 och att 12 dividerat med 4 är 3. 

På våra naturdagar, i början av veckan, avslutade vi vårt trafikarbete. Vi gick till skogen och lekte "Trafikskyltsstafett". Därefter fick eleverna i uppgift att sortera in skyltarna i olika grupper som de ansåg passande. På så sätt fick vi även in lite matematik. 

Idag fredag har barnen fått välja ut ett gosedjur två och två och givit det ett namn. Nästa vecka kommer vi att starta upp en Gosedjurs värld på en site. Där kommer eleverna att få berätta om sina djur på olika sätt. Spännande fortsättning följer!

Vi vill påminna om att "kalasinbjudningar" får ni föräldrar sköta på hemmaplan. Inbjudningar får endast ske på skolan om alla i klassen blir inbjudna.

Till nästa vecka är det endast Läsläxan.


Varmt välkomna till Odens                    
Luciafirande 
Torsdagen den 13 december
klockan 15.30

Luciafirandet äger rum i idrottssalen med år 1-3 som Odenkören och förskoleklassens barn står för luciatåget.


Därefter finns kaffe, te, saft och lussebullar att köpa
 á 20:-/ person. Servering sker på Oden.

 Klädsel: Barn i förskoleklassen får vara lucior, tärnor, stjärngossar, tomtar mm.
Odenkörens barn år 1-3 är julfina.


Vecka 49
Måndag    Utedag grupp gul,  
Tisdag       Utedag grupp grön,  
Onsdag     Idrott grupp gul
Torsdag   Idrott  grupp grön   
Fredag     Idrott, Läsläxan,  

Trevlig första advent!
Mirre, Lisa, Margareta och Patrick

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar