måndag 30 januari 2012

Inbjudan till föreläsning

Till föräldrar i år 1-9 vid Runbacka skolor och Fenix


Inbjudan till föreläsning med Dag Öhrlund
Skydda ditt barn på internet
Våra barn står idag i nästan ständig kontakt med nätet, via datorer, telefoner, läsplattor mm. Nu implementeras begreppet 1-1 (en dator per elev) inom Sollentuna kommun vilket ställer krav på ökad medvetenhet om internets baksida. Därför vill vi, lokala styrelsen och rektor Carmen Hernow Blom, bjuda in alla vårdnadshavare till barn på Runbacka skolor och Fenix, till en föreläsning om säkerhet.

Internet är, precis som fotboll, balett eller simning, en aktivitet. Därför bör du som förälder, eller du som jobbar med barn, visa intresse och delta. E-mobbing, trakasserier och mordhot hör till vardagen på nätet. Barn och ungdomar lockas in i spelberoenden, luras att visa sig på nakenbilder och jagas av pedofiler. På nätet finns ingen polis, ingen censur, inga vuxna nattvandrare.

I Sveriges skolor ser personalen dagligen resultaten av fritidens internetaktiviteter. Kränkningar och hot på nätet påverkar elevers studiesituation negativt.

Föreläsaren, Dag Öhrlund, är journalist, prisbelönt fotograf, författare, krönikör och debattör. Dag har specialiserat sig på brottsligheten på nätet och har tillsammans med Sveriges främste IT-säkerhetsexpert Per Hellqvist skrivit boken Skydda ditt barn på Internet.

I förordet till boken skrev Drottning Sylvia att: Som vuxna har vi, vare sig vi är föräldrar eller ej, ett gemensamt ansvar för att skydda barnen, lära ut det goda och försöka stoppa det onda. Även på Internet.

Tillsammans kan vi förhindra att ditt – och andras – barn råkar illa ut.

Varmt välkomna till Amorinasalen den 20:e februari, kl 18:30.
Ingen föranmälan krävs.

Med vänliga hälsningar,


Carmen Hernow Blom                                            Göran Berntling
Rektor Runbacka skolor                                        Lokala styrelsen
caher_s@edu.sollentuna.se   goran.berntling@gmail.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar