fredag 27 januari 2012

Veckobrev inför v.5


Vilken härlig skridskodag vi fick i måndags. Hela bandyplanen hade vi för oss själva. Det märks att barnen är vana från förskoleklasssen att åka skridskor. Det var bara skridskoprinsessor och skridskoprinsar på planen.

Elevernas egna skridskoskola                                                         Taktiksnack innan matchen

Inget går upp mot mammas goda /varma ckoklad
Full fart framåt


Skönt att fylla på reserverna

Inom svenskan har vi tittat på våra grundbyggstenar i alfabetet, vokalerna samt repeterat alfabetet. Vokalerna är nio stycken men de har två ljud, alltså måste vi kunna hålla reda på 18 stycken ett långt och ett kort ljud.Det här är en början inför dubbelteckningens mysterier.

Jag vill återigen påpeka vikten av att öva läsningen med sitt barn hemma. En-två gånger per vecka, det räcker inte. Om ni vill investera i ert barns framtid så låt de få läsa högt för er. Det är då ni kan höra om er dotter/son läser fel och ni kan hjälpa de framåt men även med läs- och ordförståelse. Hos de barn som tränar kontinuerligt varje vecka hemma ser jag tydliga framsteg.

En ny H-boks läxa kommer hem idag fredag. Den ska lämnas in till fredagen den 10 februari.

Nyss hemkommen från ett vintrigt och vackert Umeå. Efter två dagar med nio olika föreläsningar med matematik innehåll blir det spännande att förverkliga alla goda idéer med klassen. Sammanlagt var vi 2500 som besökte Matematikbiennalen.Utbildningsministern Jan Björklund var på plats och pratade inför en kräsen publik.Han berättade att undervisningstiden för matematik ska öka till 120 timmar from 2013. När de ska läggas ut under de nio skolåren ska skolverket få bestämma.

Nästa torsdag och fredag den 2-3/2 så har vi Öppet hus på Runan för alla eventuellt nya elever som är intresserade av att komma och titta på vår skola. Jag vill bara göra er observanta på att detta är vanliga skoldagar för era barn! Självklart är ni välkomna att vara med om ni vill!



V.4
Måndag      Skridskor på Sollentunavallen (medtag skridskor, hjälm,dryck&frukt)
Tisdag        Idrott , Läsläxa
Onsdag  
Torsdag     Fiol, Öppet hus på Runan
Fredag       Idrott, Öppet hus på Runan

/ Mirre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar