fredag 20 januari 2012

Veckobrev inför v.4



Maria kommer att hålla i engelskan och det kommer att ske på onsdagar i halvklass. Barnen har haft sin första lektion i veckan och har fått möta teddybjörnen Bruce som bara förstår engelska. Maria berättade hur allas namn kan heta på engelska. De lekte en sifferlek och tittade på en jordglob var Nya Zeeland ligger som väckte stort intresse.



Vi tackar Maja och Kalle som har fört fram klassen talan hela förra terminen. Den här veckan har gruppen röstat fram två nya klassrådsrepresentanter och det blev Ida och Oscar.


Vi har arbetat med månaderna och årstiderna och gjort en årstidscykel. Utifrån att årstidscykeln är uppdelad i fyra delar har vi kommit in på bråk. Vi har tittat på en halv, en tredjedel, en fjärde del, två tredje delar och så vidare, efter det har vi skrivit det här på matematikspråket (1/2, 2/3). 
I bild har vi jobbat med olika nyanser. I klassrummet finns det nu härliga nyanser ovanför fönsterna. Vi kommer att fortsätta så småningom med en färgcirkeln. Med den kan vi också arbeta med geometri och bråk.


Rosa nyanser


Gröna nyanser

Röda nyanser
På onsdag kommer de barn som har lämnat vaccinationstillstånd att vaccineras hos vår skolsköterska Jeanette. Ni föräldrar behöver inte vara med om det inte känns nödvändigt.


Kommande natur/utedagar kommer att se ut så här framtill sportlovet:måndagen den 23/1 skridskor på Sollentunavallen, måndagen den 30/1 skridskor på Sollentunavallen, måndagen den 6/2 Studiedag för lärarna fritids öppet, måndagen den13/2 skridskor på Sollentunavallen och måndagen den 20/2 till tipitältet vid naturskolan. När vi åker skridskor åker vi alltid med en buss som går 12.07 och vi är tillbaka på skolan ca.14.30.


Torsdag och fredag kommer jag att vara på Matematikbiennalen i Umeå. Maria och Margareta kommer att vara i klassen.


Onsdagen den 8 februari ska klassen se en teater inne i stora staden. Om det är någon förälder som vill/kan följa med, med ett par extra händer så är ni välkomna att höra av er till mig. 


Det är bra om ert barn har en hjälm på skolan, när kylan/snön slår till och de vill åka "stjärtlapp" på rasten.


V.4
Måndag      Skridskor på Sollentunavallen (medtag skridskor, hjälm,dryck&frukt)
Tisdag        Idrott , Läsläxa
Onsdag  
Torsdag     Fiol
Fredag       Idrott

/Mirre



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar