fredag 3 februari 2012

veckobrev inför vecka 6


Via patiensen Pyramiden övar vi tio-kamraterna

Jag slår in 4, vilken är tio-kamraten?
Kompisen svarar och kontrollerar med miniräknaren.


10 pärlor, två utanför hur många döljer sig i asken?
Vi har arbetat med tio kamraterna under veckan. Målet är att alla talkamrater för talen 2 till och med 10 ska automatiseras, med förståelse.Eleverna ska sedan kunna utnyttja den kunskapen inom högre talområden. När de vet att tex 3 och 2 är 5 så kan de använda den kunskapen vid beräkning av tex 32+23 och 200+300.Symboler införs ofta för tidigt i undervisningen, och barnen fyller i tomma "luckor", utan att de egentligen har tillräcklig förståelse för vad de egentligen håller på med och vad symbolerna representerar. Förutom talbilder, som ger inre bilder att tänka med, har vi under veckan använt lekar, spel och miniräknare för att på ett lustfyllt sätt lära sig och färdighetsträna talkamraterna.


Vi har haft iskunskap och förbereder oss för att nästa skridskodag måndagen den 13 februari. Vi kommer då att åka på Norrviken, om isen tillåter.

I onsdags hade vi klassråd och det kom upp bland annat en intressant diskussion bland eleverna att några pojkar i klasssen inte lyssnar på den nya idrottsläraren, och på grund av det hinner inte klassen att göra allt roligt som är planerat. Nu får vi se om de berörda (inga namn nämndes) tog åt sig och bättrar sig....Titta gärna i klassrådsboken som hänger i klassrummet!

På onsdag ska vi se en teater som heter Charlies unge på teater Påfågel på St:Eriksgatan kl.10.00. Barnen behöver en lunch-matsäck med sig denna dag

I klassrummet finns det tre exemplar av en bok som heter Alla kan lära sig matematik av Ingrid Olsson och Margareta Forsbäck. Den här boken visar hur roligt och spännande matematik kan vara. Bara man förstår grunderna faller många bitar på plats. I boken finns förslag på hur föräldrar, mor-och farföräldrar, lärare och andra vuxna kan hjälpa barn att lyckas med matematik. Ni som är intresserade får mer än gärna låna hem ett exemplar under en vecka.Varsågoda!

Idag fredag har barnen med sig hem en matematikläxa i stencil form som ska vara klar till på fredag.





V.6
Måndag      Studiedag för lärarna ingen skola men fritids är öppet
Tisdag        Idrott , Läsläxa
Onsdag      Teater, medtag egen lunchmatsäck
Torsdag     Fiol  
Fredag       Idrott, H-boken och matematikläxan åter


//Maria, Katia, Lisa & Mirre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar