fredag 9 november 2012

Veckobrev inför vecka 46


Elevernas sista H-boksläxa som handlade om vilket sinne de kunde klara sig utan har varit en fröjd att få läsa. Vilka argumenterade texter! Vi har idag gjort ett stapeldiagram för att se vilket sinne som de flesta kunde klara sig utan. Endast en elev förklarade att han inte ville vara utan något sinne alls. Ordet är fritt!


 

Efter höstlovet har klassen valt nya elevrådsrepresentanter. Den här gången blev det Oscar och Lydia som ska representera gruppen.

I svenskan har klassen arbetat med skiljetecken (punkt, frågetecken och utropstecken) och stor bokstav i början av en mening och vid egennamn. En skrivuppgift som repeterar just det här kommer med hem idag och önskas åter till fredag den 16 november. 

Den här veckan har vi påbörjat ett arbete kring trafik. Vi var ute i närområdet och tittade på olika trafikskyltar. Vad betyder de olika skyltarna? Kan vi hitta en skylt som vi inte vet vad den betyder? Hur bör man bete sig när man är ute i trafiken. På återkopplingen fick eleverna ett häfte med olika trafikskyltar och fick rita och berätta om de olika skyltarna. Vi kom även in på diskussioner om trafikolyckor och bilköer. Hur uppstår en bilkö och varför? Vem ligger först i en bilkö och han/hon kan väl bara köra? osv.

Vi vill påminna om:

Torsdagen den 15 november är det den Nationella läsdagen!
Det vill vi på Oden och Idun uppmärksamma genom att ha en Bokloppis.

Alla elever får ta med sig max tre böcker som ni kan tänkas skänka. Böckerna får gärna vara i olika genre som vänder sig till olika åldrar. Eleverna kommer  sälja dessa böcker för tio kronor styck.
Om ni inte har böcker hemma som ni vill skänka får ni gärna baka något gott som eleverna kan sälja. Hur mycket detta ska kosta får ni själva avgöra.

Tid: Torsdagen den 15/11 mellan kl.14.00 till 16.30
Var: Korridoren mellan Oden och Idun.
Hur: Vi sätter upp långbord där böckerna kommer att läggas till försäljning.

Pengarna som vi får in ska skänkas till ett välgörande ändamål. Vilket det blir är inte bestämt än, eleverna ska få rösta på dessa förslag:
  • Stiftelsen för Astrid Lindgrens barnsjukhus
  • Stiftelsen ”Min stora dag”
  • WWFs trädplaneringsprojekt
                            Välkomna alla barn och föräldrar!
                                           Oden och Idun

NU är det mycket......!

Aktion Julklappen 2012 
Nu är det dags igen! Vår vana trogen tycker vi att det passar bra i juletider att tänka lite extra på andra människor och tänker därför åter delta i Aktion Julklappen.

Även detta år går julklapparna till fattiga barn i Östeuropa. Gå gärna in på www.lakarmissionen.se och klicka er fram till Aktion Julklappen för att läsa mer och titta på film om hur aktionen går till.

Eleverna i klassen har delats in i grupper, tre och tre. Varje grupp delar på ett paket och man kollar på listan vilka saker varje barn ska skänka. Det är mycket viktigt att man köper just dessa saker för att inte paketen ska bli olika! En lista vad barnen ska ha med sig får alla i hem pappersform,och det sitter en lista på klassrumsdörren.

Tisdag 20 november packar vi julklapparna tillsammans här på skolan och därför måste alla ha sina saker med till skolan senast måndag 19/11.

Givetvis är det frivilligt att delta, men vi behöver veta om ni önskar avstå snarast möjligt i så fall! Vi hoppas förstås att alla tycker som vi, att ingen kan göra allt, men alla kan göra något…

Tack på förhand!
Personalen på Idun och Oden

Den här veckan kommer sexton utvecklingssamtal att ske och efter det är alla samtal klara.

Vecka 46
Måndag   Naturdag  grupp gul  
Tisdag      Naturdag  grupp grön
Onsdag    Idrott grupp gul  
Torsdag   Idrott  grupp grön   BOKLOPPIS 14.00-16.30 Välkomna!
Fredag     Idrott, Läsläxan, Skrivläxa om skiljetecken & stor bokstav 

//Mirre, Lisa, Margareta och Patrick

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar