fredag 16 november 2012

Veckobrev inför vecka 47


Multiplikation har introducerats och vi har tittat på multiplikation som upprepad addition, ritat multiplikation och skrivit det på mattespråket. Nästa vecka ska vi titta på sambandet mellan division och multiplikation. Det är tre tabeller som barnen bör kunna när de slutar årskurs två och det är tvåans- femmans- och tians multiplikationstabell.Vid ett lektionspass övade klassen på multiplikation genom vid fyra olika stationer.

Övning på tvåns- femmans- och tians multiplikationstabell på Mattemästaren
Snottror
 Två och två, en frågar och ser svaret tex 5x5 och den andre svarar , en hög med rätt svar och en "felhög" man fortsätter tills man klarat av alla tal sedan byter man. 
Problemlösningar med multiplikation som ska skrivas på mattespråket både som upprepad addition och multiplikation.


Båda grupperna har nu gjort en uppskattad bilduppgift, där man övar på att kunna läsa en instruktion. Det blev en figur som kallas Toklan. Alla blev olika men alla har samma upplägg. De finns att beskåda i klassrummet.
 

På klassmötet har vi tillsammans gått igenom var eleverna kan känna sig otrygga både ute och inne på Runan. Det här kommer att sammanställas av den som är ansvarig för Olweus på skolan, för att vi vuxna ska veta var vi ska vara mer observanta på tex raster.

En ny H-boksläxa kommer hem idag som handlar om det barnen arbetar med i SO, trafiken. Den önskas åter på fredag den 23 november.

Det är ingen utedag den här veckan, grupperna kommer att arbeta kring trafik inomhus med ett dataprogram. Däremot kommer vi att åka på en utflykt in till staden på onsdag för att gå på en pjäs som heter "Snäll". Den här dagen behöver barnen ta med sig en egen lunchmatsäck.  



Vecka 47

Måndag   Medtag era gåvor till Action Julklappen
Tisdag      Vi slår in paketen till Action julklappen
Onsdag    Teater, medtag Lunchmatsäck med dryck
Torsdag   Idrott  grupp grön   
Fredag     Idrott, Läsläxan,  

//Mirre, Lisa, Margareta och Patrick

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar