fredag 25 maj 2012

Veckobrev inför vecka 22




Vår härliga dag på Hersby hembygdsgård i Sollentuna tisdagen den 22 maj


Vi visar våra vispar av björkris









Karda ull
Spinna ullen till en tråd




Smedjan var spännande

Till våren tvättar man mattor med såpa
Så här ska en slipsten dras...

Knyppling var avancerat






Vävning




















De flesta barnen i klassen gjorde två varv i Vibyspåret i måndags när det var Runruset. Ett varv är 2,2 km!


Vi har under veckan fått uppleva en häftig dans och teaterföreställning framställd av 3A och 3B inom temat forntiden.Vi fick följa med några elever som reser bakåt i tiden. De kommer till platser där andra värderingar var viktigare än guld och pengar.


På vårt senaste klassråd kom en bra fråga upp till vårt klassmötet den här veckan. Är det okey att neka någon att vara med i en lek när man börjat leka? Många intressanta reflektioner kom upp och en sak var vi eniga om att ingen ska vara ensam på rasterna. Vi pratade också om att det finns ordmobbning men även tyst mobbning.


Nu är det inte mycket kvar på skolåret. Idag kommer den sista matematikuppgiften hem och det är Läxa 5 sid 12-13. På tisdag lyssnar vi på ettans sista läsläxa och nu på onsdag vill jag ha in den sista skrivläxan (H-boken).


Runandagen blir nu på torsdag och vi skulle gärna vilja få in priser till våra olika stationer. Om ni har något lämpligt hemma att skänka så tar vi tacksamt emot.
Genrepet helklass inför fiolkonserten i Amorinasalen

Nu är det snart sommarlov! Hurra!
Skolavslutning för år F-3
Alla (föräldrar, syskon, far- och morföräldrar) hälsas välkomna till vår skolavslutning här på Runan tisdagen den 12 juni 2012!
Vi börjar klockan 08.30 i respektive klassrum, sedan samlas både Idun och Oden kl. 09.00 på skolgården för en gemensam avslutningsstund med tal av rektor och sång av barn och oss alla.
När vi till sist önskat varandra, en riktigt härlig sommar,så är det fritt fram att slå sig ner i gröngräset med den eget medhavda kaffekorgen!
Vänliga sommarhälsningar från
 Personalen på Idun och Oden

Vecka 22
Måndag      Ingen Naturdag
Tisdag        Skolårets sista Läsläxa, Idrott 
Onsdag       H-boks läxan åter
Torsdag      RUNANDAGEN
Fredag        Matteläxan(sid 12-13), Idrott


/Mirre,Katia,Lisa &Maria


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar