onsdag 16 maj 2012

Veckobrev inför vecka 21


Vi följer årstiderna i NO och de senast veckorna har vi tittat på vårtecken. I tisdags har klassen förkultiverat, vi får se om det blir några ståtliga solrosor som kan tas hem till sommarlovet.


              
       



Inom matematiken har vi arbetat med subtraktion via datorn. Prova gärna hemma och gå in på www.nomp.se.Utmärkt att färdighetsträna och att öva huvudräkning utan att skriva siffror samt att det är individanpassat.


















Fortsättning om vår närmsta historia.....
Liksom många tidigare år har Sollentuna Hembygdsförening och Sollentuna Slöjdgille nöjet att inbjuda lågstadieelever med lärare till ett besök på Hersby Hembygdsgård. De önskar väcka intresse för kulturarvet från det gamla bondesamhället redan hos de mindre barnen. Vi kommer att få en kort information om gamla tiders självhushåll, visning av byggnaderna, få se gammalt hantverk och hemarbete, samt möjlighet att själv prova på, besöka den gamla gårdsbutiken med mera. Det här kommer att vara vår skoldag och alla behöver en egen matsäck med sig med dryck.Den här dagen är det ingen idrott.

På måndag kommer Oden och Idun att springa/gå Runruset i Vibyspåret efter lunch. Barnen behöver passande kläder och bra skor att springa i samt en vattenflaska.


Idag har klassen fått sin sista H-boks läxa hem för årskurs ett men boken kommer att följa med till årskurs tre. Njut och se barnens framsteg! Ni som inte slagit in boken gör gärna det, den ska hålla ett tag till....

Sollentuna den 15 maj 2012
Till föräldrar i klass 1B Oden

Information inför årskurs 2

Mirre kommer att fortsätta som lärare på heltid i klassen. Lotta Andersson, som idag undervisar i årskurs 3, kommer att ha 40 % tjänst som lärare i klassen samt att Margareta Sandler kommer att ha 30 % tjänstgöring i klassen. Maria Hicks, som är lärare i klassen denna termin kommer att arbeta på Midgård nästa läsår.

De som kommer att arbeta på fritids nästa läsår är Marita, Helene, Lisa, Anna, Lena och Margot. Margot arbetar för nuvarande på Idun. Hon byter paviljong för att eleverna som går i nuvarande klass 2A ska ha en fritidspersonal med sig som känner dem och deras föräldrar. Detta innebär att Monica kommer att arbeta på Iduns fritids kommande läsår. Vi kommer att anställa ytterligare en person till Odens fritids till skolstarten.

Lisa kommer att fortsätta att ha sin fritidssamverkan i klassen.

Om ni har funderingar får ni gärna höra av er till mig.

Med vänliga hälsningar
Anita Lidman
Bitr.rektor förskola-åk 3
Tel 08-626 16 02



Vecka 21
Måndag     Runruset år1-2  (Medtag dryck)
Tisdag       Hersby Hembygdsgård (Medtag Lunchmatsäck) 
Onsdag     
Torsdag     Fiolkonsert kl.17.30 Amorinasalen 
Fredag       Läsläxa, Idrott


/Mirre,Katia,Lisa &Maria






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar