fredag 23 september 2011

Veckobrev inför 39


Vårt första klassråd skedde i onsdags och alla fick rösta fram en flicka och en pojke som ska föra klassens talan vidare till elevråden på Oden. Varje elev fick komma fram till mig och viska namnet på en flicka och en pojke som de känner förtroende för. Den här gången blev Maja och Kalle valda.

Under veckan har barnen introducerats i ett material som jag kallar för Läsraketen. Det väsentliga i det arbetet är läsningen. Varje barn arbetar utifrån sin individuella nivå. Kom gärna in i klassrummet och låt era barn få visa vad de har för olika uppgifter i sina lådor för er föräldrar.



På måndag blir det ingen naturdag. Jag kommer att sitta med en elev i taget
och introducera dem i sin nya Läsläxa.

Onsdagen den 28 september är det dags för skolfotografering både gruppbild och porträtt.

Fredag 30 september är det dags för Skoljoggen för f-3. I år kommer Skoljoggen att se lite annorlunda ut. Vi kommer att springa en bana vid Snurrgungeparken istället för Vibyspåret. Banan är ungefär 600 meter. Löptiden kommer att vara 30 minuter för förskoleklass och årskurs 1 och 40 minuter för årskurs 2-3. Alla elever ska springa/gå så många varv de kan under den tiden.
Barnen ska ha med lämpliga kläder och skor att springa i. Sedan är det bra om de har med sig en vattenflaska med elevens namn på.
Hälsningar
Idrottslärare
Per Ekstedt


Föräldrar och personal på Runbackaskolor är inbjudna till en föreläsning som handlar om den tidiga läsinlärningen, förälder som resurs med mera. Föreläsaren heter Elisabeth Marx och jobbar bland annat i samarbete med den ideella föreningen "Kodknäckarna"
Plats: Amorinasalen (bredvid Sollentuna bibliotek)
Datum: torsdag 6 oktober
Tid: kl.19-20.30

Vecka 39
Måndag     Ej Naturdag
Tisdag       Idrott
Onsdag      Skolfotografering kl.10.30
Torsdag    Fiol
Fredag       Skoljoggen


Veckans läsläxa handlar om vad eleverna tycker om att arbeta med i skolan.

Här kommer länken till skolverkets hemsida, som Carmen pratade om på föräldramötet: http://www.skolverket.se/forskola_och_skola/Grundskoleutbildning/2.3064/informationsmaterial-till-foraldrar-1.122648

 
/Mirre


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar