fredag 16 september 2011

Lustider

AVLUSNINGSDAGAR 16-18 SEPTEMBER.

NU ÄR DET DAGS ATT LUSKAMMA!

Nu är det dags för luskamningshelg igen. För att undvika att vi får problem med huvudlöss på skolan vill vi uppmana alla föräldrar att delta i höstens Avlusningsdagar 16-18 september. Även om ditt/dina barn inte drabbats ännu finns det risk för att de gör det om vi inte alla blir bättre på att undersöka våra barn regelbundet i förebyggande syfte.

Det du behöver göra för att delta är att kamma igenom ditt/dina barns hår med en luskam under helgen 16-18 september. Ju fler vi är som kammar desto större chans att vi slipper problem med huvudlöss under höstterminen.

Varför är luskamning så viktig?

Du kan ha löss utan att du vet om det eftersom det inte alltid kliar när man är drabbad. Det bästa sättet att upptäcka och bli av med lössen så snabbt som möjligt är att ta till vana att luskamma håret regelbundet. Har man löss kan man smitta andra. Det är därför viktigt att berätta att man har löss för alla i sin omgivning så att de också får chans att kolla ifall de är drabbade och alla får chans att behandla samtidigt.

Regelbunden luskamning är det bästa sättet att minska problemen med huvudlöss. Luskamning ska utföras i alla behandlingar av löss. Vi vill därför uppmana alla föräldrar att ta till vana att luskamma sina barn regelbundet så att vi kan minska utbrotten av löss på förskolor och skolor.

Mer information kan du hitta på http://www.lusfri.nu/
Där finns det även information på andra språk.

Med Vänlig Hälsning

Jeanette Fållsten
Skolsköterska
Runbacka skolor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar