fredag 7 september 2012

Veckobrev inför vecka 37




Utedag med temat "Livet i Vatten" vid sjön Ravalen 

Samla småkryp i vattnet


Lunch vid Naturskolan


Lek om vattnets kretslopp
Egna undersökningar på Naturskolan


 



Tack för den stora anslutningen till höstterminens föräldramöte. På en av sidorna upptill kan ni läsa protokollet som Agneta Ljung förde under mötet. Tack för hjälpen! Efter en timme i klassrummet samlades vi tillsammans med övriga föräldrar på Oden i matsalen där biträdande rektor höll en information. 

Vi rekommenderar varmt denna föreläsning:
”Läsning –
En framgångsfaktor” 

Plats: Matsalen, Runbacka skolor
Tid: Onsdag 3 oktober kl. 18-20
Ingen föranmälan, men i mån av plats

Elisabeth Marx arbetar som speciallärare och är aktiv styrelseledamot i Svenska Dyslexiföreningen. Hon kommer bl.a. att tala om vilka krav föräldrar kan ställa på skolan, och vilka krav skolan kan ställa på föräldrar. Hon kommer även att ta upp begreppet ”läsning” kopplat till olika forskningsrapporter om bl.a. högläsning, ordförrådets betydelse och läshastighet.

”I min verksamhet träffar jag allt från pigga sexåringar till universitetsstudenter. Jag möter uttröttade föräldrar som sliter sitt hår eftersom läxkonflikterna tar all kraft, men också grundskole- och gymnasieungdomar som tack vare tidig upptäckt, god strukturerad undervisning och hårt arbete klarar skolan med glans.

Jag kommer i min föreläsning att utgå ifrån den egne dyslektiske sonens vandring genom grundskolan, med fokus på de lägre årskurserna. Att vara både mamma OCH pedagog har varit mitt livs bästa resa. Att som förälder varit orolig, förtvivlad, osams, stressad…men också att med glädje kunnat följa framsteg har gjort mig till en betydligt bättre pedagog.”

VÄLKOMNA!




Två veckor framåt kommer eleverna sluta kl.12.30 (efter lunchrasten) på onsdagar. Lärarna har två halva studiedagar. Fritids tar vid kl.12.30.
Observera att det inte är grupp 2 som har idrott på torsdag utan grupp 1.

Alla har fått med sig hem en egen Läsläxa och den är alltid till fredagar. Läseboken ska vara på skolan den dagen, övriga dagar ska läseboken vara hemma för att läsas.

Vecka 37
Måndag   Naturdag  grupp 1  
Tisdag     Naturdag  grupp 2 
Onsdag    Ingen Idrott halv studiedag för lärarna
Torsdag   Idrott  grupp 1
Fredag     Idrott, Läsläxa, H-boken
//Mirre, Lisa, Margareta och Patrick


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar