fredag 31 augusti 2012

Veckobrev inför v 36

 Uppvärmning på Sollentunavallen





Tänk att det är så kul med friidrott! Vilken kämpa anda hela klassen hade. Vi hann med att stöta kula, hoppa längdhopp, hoppa höjd, leka lekar och sist men inte minst springa 60 meter. Efter ett stapeldiagram fick vi se att höjdhopp var den gren som var mest uppskattad.Barnen har skrivit en text om vår idrottsdag på Sollentunavallen.

I matematiken har vi arbetat med tid. Eleverna ska lära sig att avläsa tid med kvartar och att veta hur visarna ska stå när klockan är tex kvart i och kvart över tre.Vi har tittat på både analog och digital tid.Samtalat om olika tidpunkter som är viktiga i skolan och hemma. En Matteläxa/Läsläxa kommer hem idag som önskas vara klar till fredag 7 september.

Vi har haft välskrivning och repeterat hur vi formar våra bokstäver. Jag påminner ofta barnen om att linjerna finns som ett stöd när de skriver, och att en del bokstäver ska upp på vinden medan andra ska ner i källaren.

På fredag ska vi vandra ut på Järvafältet till Naturskolan och få en lektion om livet i vattnet. Vi tar med oss lunchmat från skolan, men barnen behöver varsin plastburk hemifrån så att vi kan portionera ut maten till var och en. Dryck medtages hemifrån efter smak! Naturligtvis ingen idrott denna dag.

Den första H-boks uppgiften i årskurs två handlar bland annat om hur lång tid det tar att komma till skolan. Det är helt okey att skriva sin text på datorn och sedan klistra in den i Hemliga boken.Skrivläxan ska vara klar till den 14 september.


Vecka 36
Måndag   Naturdag  grupp 1  
Tisdag     Naturdag  grupp 2 
Onsdag    Idrott grupp 1, Föräldramöte kl.18.00 Välkomna!
Torsdag   Idrott  grupp 2
Fredag    Naturskolan medtag plastburk och dryck, Matteläxan om tid åter!

//Mirre, Lisa, Margareta och Patrick





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar