fredag 25 november 2011

Veckobrev inför vecka 48

Vilka bra boktips barnen har gett varandra under veckan.Det har verkligen varit populärt att få berätta om sitt bokval inför klassen. En del har valt faktaböcker andra folksagor men de flesta har valt en vanlig saga. Att sedan titta och diskutera med kompisarna om varandras böcker och bokrapporter har också varit kul.

Vi har nu läst klart vår högläsningsbok om Hedvig av Frida Nilsson. Idag har vi börjat med Marias lilla åsna av författarinnan Gunhild Sehlin. En passande bok inför julen varför vi firar den.

På veckans klassmöte tog vi upp hur det kan gå när en del leker med pinnar.Vi pratade om hur man kan känna sig om någon står med en pinne framför ansiktet och tror att det är en rolig lek.Vad kan vi använda pinnarna till i stället för än vapen? Det gavs en massa tips om vad barnen tyckte att de kan leka med på rasterna.Vi diskuterade också hur de kan göra ifall någon skulle glömma bort regeln att vi inte får fäktas och hotas med pinnar på raster och fritidstid.

På onsdag  kommer skoldagen att sluta efter lunch, därefter kommer fritids att ta vid. Lärarna kommer att ha en halv studiedag och ha en föreläsning om LGR11, bedömning, lokala pedagogiska planeringar, betyg med mera med förläsaren Mats Lantz.

Jag vill påminna er om att ni tittar på bloggen från fritids.Det är viktigt om era barn vill delta i de olika aktiviteterna som fritids erbjuder.        odensfritids.blogspot.com


Vecka 48
Måndag       Naturdag (dryck frukt/smörgås)
Tisdag        Idrott, Läsläxa och läseprotokoll
Onsdag       Skolan slutar kl.12.30
Torsdag      Fiol
Fredag       Idrott 

Önskar Er alla en trevlig första advent
Mirre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar