fredag 27 april 2012

Veckobrev inför vecka 18

Vårsalongen på Oden i
 år 1B:s klassrum



Stolt son och stolt mamma
I måndags så var det Världsboksdagen som vi uppmärksammade med en storsamling med alla Odens elever. Barnen har nyligen varit och bytt sina böcker på skolans bibliotek, och den här dagen ordnade vi bokmärken till böckerna.

Istället för en högläsningsbok läser vi olika bilderböcker och utifrån dem har vi haft bokprat. En bra historia eller berättelse inrymmer åtminstone tre stycken- en början, ett huvudstycke och en avslutning. Sju frågor ställs efter varje saga: Vem är huvudpersonen?Var utspelar sig berättelsen? När inträffade den? Vilket mål eller vilket problem har huvudpersonen? Vilken höjdpunkt siktar berättelsen mot? Vilken kedja eller följd av handlingar leder fram till denna punkt? Hur slutar berättelsen? Det här är ett sätt att medvetande göra eleverna att  kunna planera sitt eget skrivande för kommande sagor och berättelser. Vi har läst Else-Marie och småpapporna av Pija Lindenbaum, Draken med de röda ögonen av Astrid Lindgren, Mamma Mu städar av Tomas Wislander och Flickan som bara vill läsa av Sonja Hult.

Vi har i veckan städat i Viby och vår klass såg till att Officersvägen, Militärvägen och Rävgärdsvägen blev rena från skräp.

En matematikläxa om längd kommer med hem idag. Det är läxa 6 sid 14-15. (Läxa 3-5 ska INTE göras)!! Träna gärna hemma genom att uppskatta/gissa olika föremåls längd och reflektera gemensamt över möjliga längder. Vi har övat på det här i skolan. Hela klassen har fått varsitt måttband av Sandra och Lydia. Mycket passande till veckans hemuppgift!

Vecka 18
Måndag    Utedag
Tisdag      Första maj Skola & Fritids stängt
Onsdag
Torsdag   Fiol, Läsläxa
Fredag     Idrott, Matematikläxa sid 14-15, H-boks läxan Skolan förr
/Maria,Katia,Lisa och Mirre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar