fredag 30 mars 2012

Veckobrev inför vecka 14-16


En glimt från repetitionerna inför den kommande Fiolkonserten med Odens 1:or i Amorinasalen torsdagen den 24 maj

Fiolfröken Karin
Vi har under veckan provat på en övning "att skapa inre bilder" för att öva upp en bättre läsförståelse.Alla människor har olika inre bilder, som beror på att vi är olika och att vi har haft olika upplevelser i livet. Vi ser inre bilder på sådant vi kommit i kontakt med. En god läsare ser så många bilder i huvudet att hon ibland förväxlar det med en film! Förmågan att skapa inre bilder använder sig också författare av och då brukar man säga att författaren målar med orden.


Den här terminen har vi en ny matematikbok Eldorado 1B. I veckan har klassen gjort en diagnos från den boken. Jag kunde då se att vi ska arbeta mer med att skriva och rita problemlösningar /räknesagor. Vi ska öva att kunna skriva  och rita en räknehändelse till ett uttryck tex. 8-5=_.Här kommer några fina svar från diagnosen som hade rätt. 8 tomater satt på en bänk, då ramlade det stenar på 5 tomater, hur många fick inte sten på sej?Det var 8 hus och dom sprängde 5 hus, hur många hus fanns det kvar? Jag hade åtta kulor och förlorade fem, hur många hade jag kvar? 


Läxor innan påsklovet är läsläxan, matematikläxa sid 4-7 i Läxboken 1B samt en historieläxa som barnen har fått hem idag som handlar om sitt släktträd. Det står att den ska vara färdig till torsdagen den 5 april, men vi ändrar det datumet till 17 april alltså efter påsklovet.


Vi kommer att ha en tredje och sista gång med judon på måndag. Jag vill påminna om att lämna smycken hemma.


Vecka 14
Måndag   Judo medtag: långärmad tröja, oömma byxor,vattenflaska och frukt
Tisdag      Idrott, Läsläxan
Onsdag     Matteläxan
Torsdag    Fiol
Fredag      Långfredag, Skola och fritids stängt


VECKA 15 PÅSKLOV

/Katia, Lisa, Maria & Mirre
 Vecka 16 
Måndag   Skolan börjar kl.9.00, Naturdag 
Tisdag      Idrott, Läsläxan, Historieläxan-Släktträdet
Onsdag      
Torsdag    Fiol, 
Fredag    Idrott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar