fredag 9 december 2011

Veckobrev inför vecka 50

Matematikläxan till den här veckan var att skilja på höger och vänster.En uppgift var att beskriva hur man kommer ihåg höger och vänster. Så många olika kloka tips eleverna hade att delge varandra.Den andra uppgiften i läxan var att hitta olika tredimensionella figurer i hemmet.Vi har sedan fortsatt i skolan med speciellt rätblock och då genom ett julpyssel. Vilken geometrisk form har sockerbitar?

Imponerande borgar
Veckan som gått har vi tittat extra på vokalen Ä och konsonanterna C, X, Q och Z.De fyra sista bokstäverna är de som använts minst i svenskan och kanske just därför känns de extra spännande för barnen.

Vi kämpar med att få klart med Kottissagorna och vi har den här veckan varit i datasalen två gånger. Några barn har äntligen börjat att få ihop sin text med bilder i en egen bok.

Ann-Charlotte och jag kommer att fokusera mer på matematik till nästa vecka runt vardagsnära saker såsom att gå till affären, längd och klockan.Vi kommer att arbeta både ute och inne. Naturdagen på måndag kommer att bytas ut till ute-matte för halva gruppen men den andra halvan kommer att ha ute-matte på tisdag istället.

Vi önskar att barnen är julfina till luciafirandet. Det går bra att de har extra kläder med sig och byter om innan. Läsläxan är förflyttad till torsdag.

V.50
Måndag
Tisdag       Ingen Idrott, Välkomna på Luciafirande kl.15.30 i Idrottssalen
Onsdag  
Torsdag     Fiol, årets näst sista Läsläxa
Fredag       Idrott, H-boken och Matteläxan åter (sidan 20-21)



Ha en skön tredje advent!
Mirre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar