torsdag 8 september 2011

Veckobrev inför vecka 37



I veckan har vi överraskats utav ett stort guldägg som ramlat in från fönstret. Det här är en början på ett spännande sätt att knyta teori och praktik samman på ett tematiskt sätt. Vad finns i ägget? Spekulationerna är många! Barnen har ritat och skrivit i frågeform vad de tror sig dölja i ägget. 




Den här veckan har jag introducerat ”Silver ABC” en bokstavsbok där syftet är att kunna skilja på gemener och versaler, träna att ljuda samt läsa verser.


Vi har haft vår andra engelska lektion som gick ut på att lära sig räkna på engelska och hur man frågar vad någon heter.

Vi har avslutat terminens första högläsningsbok ”Onda ögat” av Mikael Engström och Helena Willis. Den handlade om man kan överleva i rosa skor - om man är kille och förstagluttare. Vi fortsätter nu med Sandvargen av Åsa Lind, där vi får möta Zackarina och sandvargen som tillsammans undersöker livets mysterier- som blåmärken och universum, sprattel i benen och hemliga språk.

Förra veckan fick barnen i halvklass prova på att spela upp en kort saga. De slutade med att alla fyra grupperna ville spela upp sin pjäs inför hela klassen. Sagorna som de valde var "Lejonet och musen" samt "Räven och det sjuka lejonet".




Eleverna har fått varsin mattebok "Matte Eldorado". Den får gärna tas hem och slås in i något käckt papper, men den ska vara åter nästa dag.Vi har diskuterat var finns matematik runt oss.

Barnen har fått en ny läsläxa till nästa fredag och den här gången kommer de att läsa om vilket husdjur och vilt djur som alla tycker om.

Om ni föräldrar har en blankett från försäkringskassan och inte hittar mig så går det bra att lägga den i tidskriftssamlaren som det står "läxor" på. Barnen vet var den finns!

Jag vill påminna er om att skolan börjar kl.8.10 alla dagar utom måndagar kl.9.00.

/Mirre

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar